Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

5 mogelijkheden in powerpoint die jij nog niet kent

We hebben allemaal wel is een powerpoint moeten maken met tegenzin. Dan wel voor school of een zakelijke meeting.  Dan zal je vast wel is gedacht hebben: kan ik niet gewoon een powerpoint laten maken? We zullen verder in dit artikel ingaan op mogelijkheden binnen powerpoint, die je wellicht van gedachte zullen laten veranderen.

Tips om voor een geweldige powerpoint presentatie

  • Als eerste tip hebben het gebruik maken van morphing-overgangen. Hiermee worden presentaties dynamisch en ontstaat er de mogelijkheid om aangepast te navigeren. Zo is er de mogelijkheid om een eigen dia volgorde in te stellen en is er de optie om een zoomeffect te plaatsen na elke overgang van dia.
  • Tweede tip die we geven is het gebruik maken van markeringskleuren waarmee bepaalde delen gearceerd kunnen worden. Het maak het gemakkelijk om de nadruk te leggen op specifiek worden, wat overzicht creëert voor de lezen
  • De derde tip is 3d-modellen gebruik om visuele effecten te vergroten. Powerpoint biedt sinds kort de mogelijkheid om dit te voegen. Hiermee komt elke powerpoint tot leven.
  • De vierde tip is de nieuwe slimme functie binnen powerpoint te gebruiken. Deze functie stelt je instaat om de achtergrond van een afbeelding eenvoudig te verwijderen en bewerken.
  • De vijfde tip is het invoegen van vectorafbeeldingen. Deze zijn specifiek ontworpen om inhoud op een gemakkelijke manier weer te geven

Powerpoint templates gebruiken?

Een powerpoint template laten maken in een eigen huisstijl is ideaal. Hiermee kan gemakkelijk een zelf opmaak behouden worden. Bijvoorbeeld het logo telkens erin verwerken of het gebruik maken van dezelfde kleuren. Allemaal voordelen om te kiezen voor een template. Het brengt een stukje gebruiksgemak met zich mee, alleen de tekst binnen de powerpoint hoeft aangepast te worden. Het is dus de ideale optie voor elk bedrijf/persoon dat gemakkelijk presentaties wil bouwen. 

Kortom ligt het er maar net aan hoeveel tijd en moeite je wil besteden. Hierop je uiteindlijke beslissing baseren is de meeste handige optie.