Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

De voordelen van zelflerende robots

robotica technieken

Het is geen geheim dat de wereld in rap tempo aan het veranderen is. Zo heb je in fabrieken al gauw te maken met een groot deel van het proces dat wordt overgenomen door robots. Natuurlijk wil je als fabrikant niet van je trouwe werknemers af, maar ze kosten wel geld en zo gaat het bedrijfsleven nou eenmaal: soms moet je bepaalde, misschien vervelende keuzes maken. De haeger robot is een geheel geautomatiseerde robotcel die zelflerend is en daardoor zijn eigen keuzes kan maken die je ze geeft. Daarmee bedoel ik dat de robot de keuzes die jij maakt, kan verwerken.

Kunstmatige intelligentie is de toekomst

Veel machinebouw bedrijven zijn er al bij gezwicht en het is niet gek om je voor te stellen waarom dat het geval is: robots. Kunstmatige intelligentie is nou eenmaal de toekomst en er is eigenlijk niemand meer die dat kan betwisten. Zeker in de industriële sector begint het een noodzakelijk onderdeel te worden van het productieproces en weten steeds meer bedrijven dat het gewoon kan, een groot deel van je productie laten draaien door zelflerende machines die je ook robots zou kunnen noemen. Niet dat ze zich daardoor aangesproken of beledigd zouden voelen natuurlijk, het zijn per slot van rekening robots.

De juiste keuze voor het bedrijf

Aan het einde van de dag blijft het je eigen keuze. Als ondernemer heb je zelf de regie over je bedrijf en dat is misschien wel het allermooiste, maar het blijft natuurlijk mensenwerk en werken met menselijke emoties is nou eenmaal zo nu en dan doodvermoeiend. Ik kan je met een gerust hart vertellen dat robots niet zeuren of domme vragen stellen, maar doen wat van je verwacht wordt. Natuurlijk is het wel zaak dat je nog een monteur houdt die verstand heeft van deze robots, want als er natuurlijk iets mis mee is weet je totaal niet hoe je het moet oplossen.