Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Digitale valuta verkend

Bitcoin is toch wel de meest populaire digitale valuta op de markt, waarmee je zelfs bij hedendaagse Nederlandse webshops kunt betalen. De waarde van deze cryptocurrency stijgt enorm en heeft mede dankzij deze stijging zijn populariteit te danken. Klik op de link voor meer informatie over wat de Bitcoin precies is, waar je ze kunt kopen en wat de actuele waarde is.

Litecoin kan gezien worden als het kleinere broertje van de Bitcoin. Van oorsprong is de Litecoin op de markt gekomen om de Bitcoin te verbeteren, maar heeft deze nog niet kunnen overtreffen. De Litecoin is gebaseerd op dezelfde techniek, maar kent toch verschillen. Bekijk de pagina om meer te weten te komen over de Litecoin en zijn huidige waarde.

Coins kopen bij een broker

Je kunt je cryptocurrency kopen bij brokers (tussenpersonen) die op de markt veel coins opkopen en deze voor een iets duurdere prijs verkopen aan consumenten. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk je digitale valuta kunt kopen met hedendaagse betaalmethoden zoals iDEAL en Bancontact. Het nadeel hiervan is dat de prijs iets hoger is dan de huidige marktprijs. Deze fee is meestal redelijk en veel mensen zijn bereid om dit te betalen.

Een betrouwbare broker is bijvoorbeeld Bitvavo. Bitvavo is een aanbieder van digitale valuta gebaseerd in Nederland (Amsterdam) die sinds oktober 2017 flink is gegroeid. Het bedrijf heeft als doel om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken, met als slogan: “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin en andere digitale valuta kopen en verkopen. Dit gaat gemakkelijk via iDeal of overboeking. Alle prijzen zijn gebaseerd op de actuele koers.