Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Een rek met lange overspanning kiezen

Bij het kiezen van een grootvakstelling zijn er verschillende overwegingen om in gedachten te houden. De eerste is de hoeveelheid beschikbare ruimte. Je hebt voldoende ruimte nodig om het rek comfortabel te monteren en je apparatuur op te bergen. Een ding om in gedachten te houden bij het inschatten van uw ruimtebehoefte is dat u ruimte aan de bovenkant van het rack nodig heeft voor een serverkast. Er zijn veel verschillende soorten racks beschikbaar voor gebruik in datacenters, maar het meest voorkomende type is het standaard 19″ rack. Dit type rack bestaat uit twee delen: een frontframe en een backframe met elk een eigen set van rails.

Waar worden rekken met lange overspanningen gebruikt?

Een grootvakstelling zijn racks die een verbazingwekkend groot aantal servers en andere IT-apparatuur kunnen bevatten. Dit type racks is meestal vereist in datacenters, maar ze kunnen ook worden gebruikt door sommige organisaties met grote serverruimtes. Deze racks zijn ontworpen om enorme hoeveelheden hardware op een ruimtebesparende manier te kunnen bevatten.  Er zijn twee soorten rekken met een lange overspanning: opslag en service. Opbergrekken zijn net als elk ander standaard rek, behalve dat ze meer ruimte hebben voor meer apparatuur. Het belangrijkste doel van deze racks is om grote aantallen servers in kleine ruimtes te hebben. Service racks zijn daarentegen specifiek ontworpen voor netwerkapparatuur. Deze racks hebben verschillende soorten sleuven en ruimtes die speciaal zijn ontworpen voor netwerkapparatuur. Servicerekken zijn over het algemeen duurder dan magazijnstellingen, maar bieden wel meer voordelen.

Belangrijkste voordeel van een grootvakstelling

Grootvakstellingen zijn een geweldige oplossing voor bedrijven die niet hun volledige voorraad in een conventioneel magazijn kunnen plaatsen. Hiermee kunt u meer items opslaan in een kleinere ruimte, zonder in te boeten aan zichtbaarheid. In dit artikel bespreken we de voordelen van stellingen met grote overspanningen en hoe u deze kunt gebruiken om uw opslagcapaciteit te vergroten. Het belangrijkste voordeel van stellingen met grote overspanningen is dat ze de opslagcapaciteit van uw magazijn vergroten door gebruik te maken van de verticale ruimte boven uw artikelen. Dit maakt het mogelijk om meer voorraad in hetzelfde gebied te passen. Met het juiste ontwerp kan uw magazijnruimte worden geoptimaliseerd voor meer voorraad.