Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Goed plannen van je tijd

Het goed inplannen van je tijd is heel erg belangrijk voor verschillende dingen. Het onderhouden van een gezin, voor je school of studie, voor je werk en voor je privé-leven. Je wilt namelijk niet dat je afspraken vergeet of in de stress komt omdat je niet genoeg tijd hebt. Maar daarnaast is het ook handig om tijd goed in te delen voor koken of als je bijvoorbeeld op vakantie gereserveerd hebt voor een bepaald restaurant. Je wilt namelijk niet dat je je nog aan het klaarmaken bent terwijl je al bij het restaurant had moeten zijn. Hiervoor worden er een paar tips gedeeld om je tijd goed in te delen zoals het hebben planning software!

De basis van plannen

Als eerste moet je bij jezelf nagaan of je goed kunt plannen en of deze planning dan ook realistisch is. Daarna moet je je ook nog afvragen of je wel de discipline hebt om je dan ook daadwerkelijk aan je planning te houden. Als je dit namelijk niet hebt zijn er nog een paar stappen die je eerst moet doen. Eerst moet je je goed realiseren wat tijd precies inhoudt en hoe lang je ongeveer met bepaalde bezighouden bezig bent. Je gaat dus de tijd van taken bijhouden door middel van urenregistratie software. Hierdoor leer je hoe lang je ongeveer bezig bent met taken die je veel in je leven doet zoals je klaarmaken, eten, sporten, het maken van huiswerk en het schoonmaken van je huis. Als je dit hebt gedaan is het belangrijk om jezelf te belonen door je taken uit te gaan voeren die je hebt ingepland. Als je namelijk niet zoveel discipline hebt omdat je simpelweg geen zin hebt om je taken uit te voeren, zet er dan iets tegenover. 

Tips voor beter plannen

Als je al een beetje kan plannen is het belangrijk om het leuk voor jezelf te maken waardoor je er niet te makkelijk over gaat denken. Het is namelijk makkelijk om te denken dat je alles wel in je hoofd op een rijtje hebt. Verder is het handig om je planning online en op papier te hebben waardoor je hem altijd bij je hebt. Verder is dit handig zodat als er iets tussenkomt je je planning op dat moment aan kan passen.