Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Hoe val je op als bedrijf?

Als bedrijf is het van belang dat je je goed kunt onderscheiden van je concurrenten. Het onderscheiden kun je bewerkstelligen door slimme digital signage oplossingen zoals een etalage display. Het is allereerst de vraag wat digital signage oplossingen zijn. Digital signage wordt ook wel beeldkrant genoemd. Dit is een manier van reclame via een beeldscherm. Je kunt bovendien gemakkelijk gebruik maken van digital signage met behulp van specifieke software. 

Wat presenteer je op een beeldscherm?

Het is allereerst de vraag wat je moet presenteren op zo een beeldscherm. Bij https://marketinginbeeld.nl/ kan je hier advies over krijgen. Specialisten op dit gebied weten namelijk precies hoe jij goede content kunt creëren die je op het beeldscherm kunt presenteren. Het gebruiken van een etalage display heeft namelijk als doel om klanten aan te trekken. Het is echter ook effectief voor de medewerkers van organisaties. Het beeldscherm kan namelijk belangrijke informatie bevatten over de organisatie. Hierbij kan je onder andere denken aan afwijkende openingstijden en de verjaardagen van medewerkers. 

Wat is narrowcasting?

Digital signage valt onder het begrip narrowcasting. Het is in principe een vorm van beeldschermcommunicatie. Narrowcasting is bovendien niet hetzelfde als broadcasting. Bij narrowcasting ligt de nadruk op een bepaalde doelgroep. Bij broadcast is dat niet het geval. Door middel van televisieschermen kun jij dus de beoogde doelgroep gemakkelijk bereiken. Bedrijven uit verschillende sectoren maken gebruik van narrowcasting. Het is namelijk een manier waarop je zowel met klanten als met personeel kunt communiceren. Het is natuurlijk voor de hand liggend dat narrowcasting een manier is waarbij je met klanten kunt communiceren. Het brengt echter ook voordelen met zich mee voor de werknemers in een bedrijf. Wanneer we bijvoorbeeld van een groot bedrijf spreken, kan een televisiescherm dienen als nieuwsbrief met alle actualiteiten. Het is dus een manier waarmee je anderen snel en gemakkelijk kunt informeren.