Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Laden en lossen

Ik werk nu ongeveer 23 jaar bij een bezorgdienst. Ik ben samen met mijn collega verantwoordelijk voor het laden en lossen van diverse producten uit de detailhandel. Soms zijn het producten die lekker makkelijk en snel af te leveren zijn. Dit is echter niet altijd het geval, de laatste tijd ben ik samen met mijn collega verantwoordelijk voor het laden en lossen van de voorraden voor diverse bedrijven. Dit varieert van supermarkten tot witgoed en elektronica. In eerste instantie leek mij dit wel fijn doordat ik op deze manier langer achter een stuk door kan rijden zoals niet het geval is bij pakketbezorging. Ook dit ging echter snel vervelen waardoor ik met steeds minder plezier naar mijn werk toe ga. Ik ben enigszins teleurgesteld hoe er met mijn klachten omtrent mijn taken wordt omgegaan ondanks dat dit niet is waarvoor ik heb getekend.

Ondanks dat ik het vroeger wel fijn vond om voor particuliere bezorgdiensten te werken wordt dit steeds minder leuk. Toen ik net begon waren er duidelijke verschillen met de grotere bedrijven. De werkdruk lag een stuk lager net als de druk om te presteren. Voornamelijk de werkdruk is erg gestegen in de afgelopen paar maanden door het verschil in vracht. De werkdagen zijn langer geworden en het lossen van de vracht is meer belastend voor mijn lichaam. Ook had ik nieuwe werkkleding nodig waaronder veiligheidsschoenen met een stalen neus doordat ik het mij niet kon veroorloven om door vallende vracht gewond te raken. Mijn wens is dat de focus weer komt te liggen op pakketbezorging of dat ik in ieder geval minder hoef te laden en lossen. Ondanks dat ik hier altijd met plezier heb gewerkt zou ik mij toch genoodzaakt voelen om een andere werkgever te zoeken als de situatie niet veranderd.

6