Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Leer wat je moet doen in een noodsituatie

Een cursus bedrijfshulpverlening of ‘BHV’ aanbieden aan je werknemers is een geweldige verrijking voor ieder bedrijf. Dankzij zo’n cursus leren je werknemers hoe ze moeten reageren op noodsituaties en hoe ze eerste hulp kunnen verlenen aan eventuele slachtoffers. Hierdoor worden de arbeidsomstandigheden in het bedrijf een stuk veiliger. Als jouw bedrijf in de buurt van Eindhoven is gevestigd is kunnen we BHV Eindhoven van harte aanbevelen. In de vestiging van G4S, een bedrijf wat gespecialiseerd is in het geven van veiligheidstrainingen, kun je in twee dagen een BHV diploma halen

naamloos

Hoe ziet het programma van BHV Eindhoven eruit?

Tijdens een BHV Eindhoven krijg je theorielessen maar de nadruk ligt toch echt op de praktijk. Speciaal hiervoor zijn praktijkruimtes ingericht waar allerlei calamiteiten op een realistische wijze kunnen worden nagebootst. Je kunt dan op een levensechte manier ervaren hoe het voelt om in een brandend gebouw te zitten en je leert hoe je dan moet blussen en iedereen in veiligheid brengt. Ook leer je met een speciale slachtofferpop hoe je moet reanimeren als iemand in je omgeving een hartstilstand krijgt.

Een veelzijdige trainingslocatie

Naast de BHV kun je bij de locatie Eindhoven ook nog allerlei andere cursussen volgen zoals brandweertrainingen, industriële trainingen of een training tot gediplomeerd EHBO’er. Er is daarom ook de mogelijkheid tot het volgen van een aangepaste cursus BHV die precies past bij jouw bedrijf. Als je werkt met gevaarlijke stoffen kan het bijvoorbeeld heel handig zijn als de reguliere BHV wordt gecombineerd met een industriële training. Natuurlijk kun je bij BHV Eindhoven ook een herhalingstraining doen. Het diploma BHV heeft immers een beperkte geldigheidsduur. Om het diploma te kunnen behouden moet je het traject eens in de zoveel tijd opnieuw doorlopen. Het doel hiervan is natuurlijk dat jouw kennis op peil blijft.