Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

De legkorrel voor kippen is een soort voer dat niet alleen geschikt is voor de kip, maar ook voor allerlei andere soorten pluimvee. De korrels worden uit legmeel geperst, zodat het morsen van voer tegengegaan kan worden en op deze manier voorkomt men ook dat de kippen selectief gaan eten. De vaste vorm van de korrel en het rijke gehalte aan verschillende soorten stoffen zorgt ervoor dat jouw kippen en ander pluimvee allerlei benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. De legkorrel is in principe dus een goed alternatief voor legmeel. Door jouw kippen legkorrels te voeren zorg je ervoor dat de kip gezond blijft en zo ook de eieren kan leggen waarin de kip jou voorziet. Een goed voedingspatroon is van cruciaal belang voor kippen die eieren leggen. In het ergste geval stopt de kip zelfs volledig met het leggen van eieren. Wil je meer weten over de legkorrel, lees dan vooral verder. Op deze manier kom jij al het nodige te weten over dit type voer en waarom ook jij dit zou moeten aanschaffen voor jouw kippen. Want iedereen wil immers het beste voor zijn of haar pluimvee.

Wat moet je verder weten over eetgewoontes van kippen?

De legkorrel voor kippen is zoals beschreven enorm goed voor de kip, maar het is niet het enige dat kippen eten. In feite eten kippen van alles. We zullen een aantal dingen opnoemen, maar we willen blijven benadrukken dat legkorrels nodig zijn voor kippen die eieren leggen. Kippen consumeren naast de legkorrel voor kippen:

  • Water;
  • Groenvoer;
  • Zaden;
  • Granen;
  • Insecten.

Kippen eten in principe alles wel wat ze tegenkomen en ze mogen ook een boel hebben. Maar zoals ook voor mensen geldt; niet teveel. Je kan kippen bijvoorbeeld de overgebleven etensresten voeren van jouw eigen avondeten. Keukenafval zoals gekookte pasta, rijst of groente- en fruitresten eten deze dieren ook zeker. Het is echter wel verstandig om bepaalde fruitsoorten te mijden, zoals: avocado, schillen van citrusvruchten, maar ook dingen als kiwi en banaan. Dingen als rijst, noedels en aardappelresten zijn zelfs goed voor een kip. Wat je het dier absoluut niet moet geven is zuivel. Iets als yoghurt werkt namelijk laxerend bij de kip. Hou het dus voornamelijk bij de legkorrel voor kippen.

Wat voor legkorrel voor kippen raden wij aan?

We hebben voor de lezer uitgezocht welke soorten legkorrels voor kippen in de smaak vallen bij de kip. Op basis van verschillende geschreven recensies op betrouwbare sites hebben wij kippenvoer voor je uitgezocht wat het beste is voor uw portemonnee en de kip. Zo kwamen we al gauw bij AR legkorrels uit. Deze soort korrels worden verkocht in de reguliere en BIO variant op de webshop van AR. De legkorrel AR 1 is een volledig voer dat na de start van de kippen gevoerd wordt. Alle voedergrondstoffen worden apart verwerkt en vervolgens tot korrels geperst. Het is een volledige voeding en hoeft niet aangevuld te worden met andere ingrediënten en producten. Dit maakt het voer niet alleen een geschikte, maar ook een goedkope optie. Goed voor jou en je kip en wie wil dat nou niet.

Je hebt gelezen over de legkorrel voor kippen. We hebben verteld wat het is en waar het goed voor is. Ook hebben we uitgelegd wat kippen verder ook wel eten en welke legkorrel voor kippen het beste is. Kijk vooral op de website om te bestellen: www.arwebshop.nl.