Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Manieren om uw bedrijf te verduurzamen

Manieren om uw bedrijf te verduurzamen

Zo kunt u uw bedrijf verduurzamen

Steeds meer bedrijven zetten in op duurzaamheid. Duurzaamheid wordt namelijk een steeds belangrijker thema binnen de zakelijke wereld. Als ondernemer zijn er een hoop dingen die u kunt doen om uw bedrijf te verduurzamen. In dit blog geven wij u een aantal manieren, zodat u direct bezig kunt met het verduurzamen van uw bedrijf.

1. Stap over op groene energie

Op duurzaamheid inzetten kan op verschillende manieren. Een makkelijke manier is om over te stappen op groene stroom. Dit doet u door de energie zelf op te wekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen, of door groene stroom in te kopen bij een groene energieleverancier.

2. Verminder het energieverbruik

Een andere manier om uw bedrijf te verduurzamen is uw energieverbruik verminderen. Dit doet u bijvoorbeeld door elektrische apparaten uit te zetten wanneer ze niet gebruikt worden, energiezuinige apparaten te gebruiken, een timer te zetten op lichten in toilet- of vergaderruimtes, de CV één of twee graden terug te draaien, etc. Met deze kleine aanpassingen kunt u al een hoop energie, en dus geld, besparen.

3. Maak de auto zo onaantrekkelijk mogelijk

Veel mensen rijden met de auto naar hun werk. Dit is helaas niet duurzaam. Stimuleer het OV door OV-chipkaarten van de zaak aan te bieden. Of juist het fietsen door elektrische fietsen aan uw werknemers aan te bieden. Dit is al een stuk duurzamer! Natuurlijk is ook thuiswerken een optie om ervoor te zorgen dat minder werknemers van u met de auto naar het werk komen. En mochten uw werknemers toch met de auto moeten, dan kunt u wellicht het elektrisch rijden stimuleren. Ook dit scheelt al veel!

4. Digitaliseren!

Wist u dat het 10 liter water kost om één A4’tje te kunnen printen? Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zeker als dat A4’tje aan het einde van de dag in de prullenbak verdwijnt. Verduurzaam uw bedrijf door te digitaliseren. Hoe minder er geprint wordt, hoe duurzamer u bezig bent.

5. Afval scheiden

Tot slot kunt u uw bedrijf ook verduurzamen door afval te scheiden. Zorg voor verschillende afvalbakken en verspreid deze door uw bedrijfspand, zodat iedereen er gebruik van kan maken. U moet het namelijk samen met uw werknemers doen. Uw bedrijf verduurzamen wordt tegenwoordig steeds belangrijker, maar een schoon bedrijf is ook nog altijd van belang. Lees hier tips voor een schoon bedrijf.

Meer verhalen