Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Met een kerstpakket 2020 uitluiden? Bestel op tijd!

Kerstpakket

Op het moment dat je door lange, hete zomerdagen gaat, zijn je gedachten vast nog lang niet bij de volgende kerstdagen. Deze zijn immers nog maanden van ons verwijderd, en gevoelsmatig misschien zelfs nog veel verder. Toch is het voor talloze bedrijven de normaalste zaak van de wereld om tijdens of direct na de zomervakantie al een order te plaatsen voor kerstpakketten. Als je hiermee tot de herfst wacht, dan is het kerstpakket dat door jou misschien wel het meest begeerd wordt, misschien al uitverkocht. Voor alle ondernemers die ook in 2020 weer aan kerstpakketten willen doen is het dan ook zaak niet te lang te wachten met oriënteren en aanschaffen. En ja, aan kerstpakketten doen is werkelijk een verstandige keuze. Lees hieronder waarom we dat zo stellen.

Unisex

Waarom eigenlijk een kerstpakket?

Een kerstpakket is op zichzelf niets meer of minder dan een cadeau van de werkgever aan de werknemer. In wezen ben je dat als ondernemer natuurlijk niet verplicht. Betaal je loon en voldoe je aan alle primaire arbeidsvoorwaarden, dan voldoe je al aan de belangrijkste verplichtingen. Maar een goed werkgeverschap houdt uiteraard wel degelijk meer in. Het verstrekken van kerstpakketten kort voor kerst kan daar een mooi onderdeel van zijn. Houd daarbij de volgende aspecten in gedachten:

  • Een kerstpakket wordt door medewerkers gezien als blijk van waardering. Voor velen zijn waardering en erkenning heel belangrijk.
  • Het geven van kerstpakketten is een fraai gebaar, iets dat later wellicht bij je terugkomt.
  • Van kerstpakketten gaat een psychologisch effect uit: het kan zich vertalen naar extra loyaliteit.
Groot aanbod