Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Op zoek naar een IT specialist? Lees hier verder

Digitalisering is een groot begrip geworden in het afgelopen decennia. Informatie wat eerst grotendeels tastbaar was (bijvoorbeeld in de vorm van boeken) wordt omgezet naar digitale informatie. Het kan nu op elektronische apparaten (laptops, computers, smartphones…) gelezen en opgeslagen worden. Ook veel bedrijven kiezen ervoor om meer informatie en data te digitaliseren. Met al deze nieuwe data en informatie die nu elektronisch beschikbaar komt, is er vraag naar een nieuwe infrastructuur. Een netwerk van data en informatie wat ook wel ‘Information Technology’ of IT genoemd wordt. Information Technology bestaat uit de infrastructuren van bedrijven die alle data en informatie kunnen beschermen en opslaan.

IT-outsourcing

Samen met het digitaliseren van informatie en data komen ook nieuwe obstakels. Als bedrijf wil je efficiënt zijn, maar ook ervoor zorgen dat je persoonlijke gegevens en data veilig kunt opslaan. Er zijn allerlei regels, wetten, technische ontwikkelingen, licenties en nieuwe infrastructuren. In plaats van alles zelf uit te zoeken outsourcen veel bedrijven IT. Er zijn namelijk bedrijven gespecialiseerd op IT. Daarbovenop zijn er bedrijven die helpen bij het vinden van IT-specialisten. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Thornstein, een bedrijf wat andere bedrijven met IT-vraagstukken adviseert in het vinden van een geschikte IT-specialist. 

Licenties

Het kopen of verkrijgen van licenties kan problemen opleveren. Licenties voor bijvoorbeeld softwares komen vaak met vraagstukken. Welke licenties zijn het goedkoopst? Welke moet ik kopen? Wat voor extra regels en kosten zijn eraan verbonden? Ook bij het verkrijgen van licenties kunnen bedrijven hulp inschakelen. Zo geeft het bedrijf Thornstein ‘Procurement advies’, wat inhoudt dat het hulp biedt bij het verkrijgen van licenties en het integreren van licenties in het bedrijf. Met digitalisering komen nieuwe vraagstukken en problemen maar ook ruimte voor nieuwe infrastructuren en oplossingen. IT zal ook in de komende decennia nog een belangrijke rol spelen en als bedrijf is het alleen maar aan te raden met die trend mee te gaan. Gelukkig bestaan er genoeg IT-specialisten om bedrijven daarbij te ondersteunen. 

Meer verhalen