Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Planten in je kantoor

Een plant die weinig aandacht nodig heeft, het goed doet in een ruimte met weinig licht en die het wel overleeft als hij een paar keer vergeten wordt om water te geven, is een perfecte kleurrijke toevoeging aan zelfs de meest saaie hokjes. Een plant voegt daarnaast warmte toe aan een kleurloze omgeving. Door een makkelijke plant te kiezen hoef je niet ook nog eens over je kantoor plant te stressen naast je berg werktaken. En dat is belangrijk. Of je nou geluk hebt met een zonnige ruimte of je in een donker hoekje zit, er zijn een aantal planten die het altijd goed zullen doen op je kantoor. Zelfs als je er niet bent. We bespreken een aantal goede keuzes.

De beste kantoor plant voor jou

Als je geen succes hebt met planten, kies dan een cactus als kantoor plant. Deze planten doen het goed in natuurlijk licht en hebben maar eens per week water nodig in de lente en de zomer. In de herfst en de winter is eenmaal per drie weken zelfs genoeg. Als de cactus niet jouw plant is, kun je altijd kiezen voor een lucht plant als kantoor plant. Deze groene vrienden hebben niet eens aarde nodig om te overleven. Het enige wat je hoeft te doen, is de plant elke tien dagen, 2 tot 3 uur in water onder te dompelen. Prima te doen als je nog een paar uur achter de computer verslagen moet schrijven.

duivels klimop als groene kantoor plant

De duivels klimop is een plant die enorm makkelijk is om te verzorgen. Het kan de aller donkerste kantoorruimtes verdragen maar ook de aller lichtste ruimtes. De klimop zal het nog steeds overleven als je lange tijd vergeet om deze plant water te geven. Kijk goed naar de plant om te zien wat hij nodig heeft. Worden de bladeren geel dan heeft hij te veel water gehad. Een hangende plant heeft juist water nodig. Ook jij kan deze perfecte kantoor plant in leven houden!