Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Tal van voordelen met salarisadministratie uitbesteden

Wil jij groeien met jouw onderneming? Dan is het aannemen van personeel vaak een voor de hand liggende keuze. Met personeel is het mogelijk om veel meer uit te voeren, vooral als er ook veel opdrachten klaarliggen. Bij het aannemen van personeel komt veel kijken en het is bijvoorbeeld van belang om de loonadministratie goed bij te houden. De loonadministratie moet zonder fouten worden bijgehouden, anders zijn de gevolgen voor jouw onderneming groot. Het zelf doen van de salarisadministratie is voor veel ondernemers lastig, maar het kan natuurlijk wel. Toch is het aan te raden om te kiezen voor salarisadministratie uitbesteden aan een administratiekantoor.

Het bijhouden van een sluitende salarisadministratie wordt door de Belastingdienst verplicht aan ieder bedrijf met personeel. Fouten in de salarisadministratie kunnen snel zorgen voor boetes vanuit de Belastingdienst. Daarnaast kunnen fouten in de salarisadministratie ervoor zorgen dat je niet het juiste bedrag kunt overmaken naar het personeel. Het salarisadministratie uitbesteden is daarom van groot belang, zodat het op de juiste manier wordt gedaan. Wat zijn de voordelen van het uitbesteden? Onderstaand vertellen we je er meer over!

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Het bijhouden van de loonadministratie kan voor jou als ondernemer een tijdrovende en ingewikkelde taak zijn. De loonadministratie gaat immers niet alleen over het berekenen en uitbetalen van het loon aan medewerkers, maar ook voor loonheffingen, pensioen en het aanbieden van diverse arbeidsvoorwaarden. Als je als ondernemer van plan bent om dit zelf te doen, moet je continu up-to-date blijven met de wet- en regelgeving. Veel ondernemers hebben hier helemaal geen tijd voor en maken hierdoor fouten in de salarisadministratie. Door te kiezen voor salarisadministratie uitbesteden aan een administratiekantoor, kun je erop vertrouwen dat de salarissen en loonheffingen op de juiste manier worden berekend. 

Wat zijn de voordelen van het salarisadministratie uitbesteden?

Aan salarisadministratie uitbesteden zitten erg veel voordelen verbonden voor de ondernemer. Zeker voor kleinere ondernemingen zonder Hr-afdeling is uitbesteding vaak een goede oplossing. Een administratiekantoor heeft veel kennis op het gebied van loonadministratie en weet als geen ander hoe je het moet uitvoeren. Het is een maandelijks terugkerende taak die stiekem meer tijd kost dan je zou denken. Een administratiekantoor heeft hiervoor de juiste software en mensen in dienst. Deze kunnen de salarisadministratie een stuk sneller en zonder fouten uitvoeren. Een bijkomend voordeel is dat je de verantwoordelijkheid volledig uit handen geeft, zo beperk je de kans op boetes van de Belastingdienst.

De kosten vallen mee van salarisadministratie uitbesteden

Veel ondernemers en bedrijven zijn terughoudend met salarisadministratie uitbesteden en doen het liever zelf. Dit doen ze vooral vanwege de kosten, omdat ze vaak denken dat de kosten van het salarisadministratie uitbesteden hoog liggen. Dit is niet het geval en vaak betaal je een paar tientjes voor een paar medewerkers. Daarnaast houd je als ondernemer veel meer tijd over voor het ondernemen. Je kunt deze tijd steken in de groei en ontwikkeling van het bedrijf, zodat je helemaal niets merkt van de kosten. Er zijn eigenlijk bijna geen redenen om niet te kiezen voor het uitbesteden van de salarisadministratie.

Toch niet wat je zoekt? Dan kan loonadministratie uitbesteden handig zijn!