Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Thuiswerkplek inrichten: tips

Tegenwoordig werken veel mensen thuis. Dit brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Het is hoe dan ook belangrijk dat je een geschikte werkplek voor jezelf creëert. Als je thuis werkt kan het soms lastig zijn om productief te blijven, dus een comfortabele maar tegelijkertijd productieve werkplek is van groot belang. Maar hoe creëer je dan de perfecte thuiswerkplek? Dat lees je in dit artikel.

Zorg voor een goed bureau

De perfecte thuiswerkplek begint bij een goed bureau. Je hebt genoeg ruimte nodig om je laptop en eventuele andere spullen op kwijt te kunnen. Ook qua hoogte is het van belang dat je een goed exemplaar uitkiest. Daarnaast heb je natuurlijk ook de keus uit bureau’s mét of zonder ladenblok, zodat je extra documenten en andere spullen op kunt bergen.

Uiteraard mag ook een geschikte bureaustoel niet ontbreken. Zorg ervoor dat deze, net als het bureau, op de juiste hoogte staat zodat je ergonomisch verantwoord te werk kunt gaan.

Beperk afleiding

Afleiding ligt al gauw op de loer als je vanuit huis werkt. Zorg dus voor een ruimte waarin je zo min mogelijk wordt afgeleid. Dit valt niet altijd te voorkomen, maar je kunt bijvoorbeeld wel in een afgesloten kamer gaan zitten. Werk je buiten in de tuin of op het balkon? Plaats dan eventueel een afscheidingswand of balkonafscheiding glas van https://www.metalura.nl/  om zo productiever te zijn.

Vergeet het (dag)licht niet

Voldoende licht is van cruciaal belang als je je werk goed wilt kunnen uitvoeren. Daglicht is natuurlijk het beste, maar zorg ook dat je één of meerdere lampen plaatst voor extra verlichting. Zeker nu het buiten vroeger donker is, is het erg fijn om goed te kunnen zien waar je mee bezig bent, niet alleen overdag, maar ook als je ‘s avonds aan het werk gaat.