Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Wanneer kies je voor Realwear Augmented Reality in je bedrijf

Tegenwoordig is Virtual Reality en Augmented Reality, oftewel VR en AR, niet alleen meer voor privé gebruik beschikbaar. Het begint langzaam aan een opkomst binnen de zakelijke markt en is toepasbaar in veel gebieden. Realwear is een van de bedrijven die AR hardware en services aanbiedt voor de zakelijke markt. Met AR kan je expertise op afstand en onderhoud benutten op veel gebieden. Deze producten kan je kopen bij een gespecialiseerd bedrijf en deze zorgt ook voor de installatie, maatwerk, ondersteuning en service. Door deze samenwerking van Realwear met gespecialiseerde bedrijven weet je zeker dat je AR hardware van Realwear op de juiste manier geïntegreerd wordt binnen je onderneming.

Waarvoor zet je Realwear hardware in

Realwear werkt samen met gespecialiseerde bedrijven zodat ze Augmented Reality kunnen aanbieden aan verschillende bedrijven binnen de Europese markt voor zakelijk gebruik. Deze headsets bieden een visuele assistentie op afstand via handsfree beeld- en video opnames voor de veldveiligheids-, fabrieks- en compliance sectoren. Hierdoor brengt het ook expertise naar de werknemers die in de frontlinie werkzaam zijn. Dit merk biedt twee types headsets aan, de HMT-1 en de HMT-1Z1. Het doel van deze headsets is om het gebruik van Augmented Reality en expertise op afstand door ondernemingen zo eenvoudig mogelijk te maken. Door gebruik te maken van een gespecialiseerd bedrijf op dit gebied voor de dienstverlening kunnen ze dit bereiken. De headsets, gecombineerd met de software en service die aangeboden worden, maken het zakelijke gebruik van AR en externe expertise eenvoudiger voor zakelijke klanten en hierdoor kan de focus van de klant blijven liggen op het maximaliseren van het potentieel van AR en Realwear.

Het inzetten van AR in je onderneming

Augmented Reality kan je op veel vlakken inzetten zoals de werving van personeel, het trainen van je werknemers, training van verkopers, research en development, het overwinnen van angst, het informeren van stakeholders, testen van producten en diensten, het vermijden van risico’s, persoonlijke prestaties en groepspresentaties. Het prettige van het gebruik van Realwear AR is dat het perfect inzetbaar is in bedrijven in de industriële sector. Er kan op afstand ondersteuning geboden worden op de werkvloer. Tevens kunnen werknemers getraind worden in real life situaties die zich kunnen voordoen om zo de veiligheid te bevorderen binnen de bedrijfsomgeving. De werknemers die zich op de werkvloer bevinden kunnen tijdens het rondlopen direct de benodigde data doorkrijgen die ze nodig hebben. Ook is het geschikt voor het testen van producten en diensten voordat deze daadwerkelijk ingevoerd worden. Hierdoor is het gemakkelijker om risico’s te vermijden en te kijken waar de knelpunten liggen voordat bepaalde zaken op de werkvloer uitgevoerd gaan worden.

Waar kan je deze headsets aanschaffen

Realwear producten kan je aanschaffen bij een partner waar het bedrijf mee samenwerkt. Deze partner zorgt voor de software voorzieningen en VR Expert voor de hardware. De partner staat altijd klaar bij problemen, om advies te geven of bij vragen. Realwear kiest alleen voor partners om mee samen te werken die een hoge kwaliteit van serviceverlening kunnen garanderen.