Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Werken op hoogte

Zoals de meeste van jullie weten werk ik al langere tijd in de bouw. Twee jaar geleden heb ik een opleiding voor ‘Monteur Steigerbouw’ gedaan en behaald. Sinds die tijd werk ik dus als monteur in de steigerbouw, erg leuk maar ook erg risicovol! Wanneer je een steiger monteert is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je dit veilig en goed doet. Andere bouw medewerkers moeten hierna veilig kunnen werken op grote hoogte. Je hebt bij dit beroep dan ook te maken met verschillende veiligheidsvoorschriften en dient veel verantwoording af te leggen.

Veel mensen denken dat het beroep dat ik doe vrij makkelijk is. Ik kan je vertellen, zowel de opleiding als het werk is erg pittig. Je moet goed tegen hoogte kunnen, goed kunnen plannen en organiseren en goed tegen druk kunnen. Je moet namelijk steigerconstructies kunnen monteren en demonteren vanaf speciale tekeningen. Daarnaast keur je en lever je steigers op en organiseer en plan je het werk van collega’s in. Verder moet je continu op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en alle veiligheidsvoorschriften. Je moet ten allen tijde speciale werkkleding en werkschoenen dragen die voldoen aan bepaalde eisen.

Ondanks de grote verantwoordelijkheid ben ik erg blij dat ik de stap heb genomen om dit werk te doen. Ik werk erg graag buiten en vind het leuk om op hoogtes te werken. Daarnaast ontmoet ik op de bouw steeds veel nieuwe mensen/collega’s en vind ik het leuk om de leiding te kunnen nemen bij een project. Ik verwacht dit werk voorlopig nog met veel plezier uit te oefenen!

5

Meer verhalen