Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Zelfroosteren tijdens het maken van je schoolwerk

workforce-management-inzetten

Het kan soms best wel eens lastig zijn om al je schoolwerk goed in te plannen. Verschillende vakken en docenten lopen door elkaar heen en uiteindelijk merk je dat je in één week drie verschillende toetsen hebt staan en ook nog eens al je opdrachten moet inleveren. Om te voorkomen dat je erg gestrest raakt, is het belangrijk dat je ruim van tevoren begint met zelfroosteren. Een rooster maken kan er namelijk voor zorgen dat je alles op orde hebt en ook nog best wel wat vrije tijd overhoudt om leuke dingen te blijven doen terwijl je goede cijfers haalt.

Het maken van een planning

Het maken van een planning is in het zelfroosteren de eerste stap. Hiervoor moet je eerst op een rijtje hebben wat je allemaal moet doen. Heb je voor een vak huiswerk, moet je een opdracht inleveren of heb je binnenkort een toets? Schrijf dit dan allemaal op. Uiteindelijk heb je als het goed is een grote lijst met dingen die je moet doen. Schrijf ook de uiterlijke datum op zodat je onthoudt voor wanneer je het gedaan moet hebben. Daarna kun je beginnen met een rooster voor jezelf maken zodat het allemaal wat duidelijker wordt.

Het maken van je rooster

Als je uiteindelijk alles hebt opgeschreven, maak je voor jezelf een rooster. Dit doe je door middel van iedere dag een bepaalde tijd inplannen die je aan je schoolwerk gaat. Hoewel dit misschien niet leuk lijkt, zorgt het ervoor dat je alles op orde hebt en precies weet wat je die dag moet doen. Daardoor houd je meer tijd over voor de leuke dingen en voorkom je dat je op school iets niet af hebt of niet goed geleerd hebt voor een toets. Zolang je je aan je eigen rooster houdt, moet het helemaal goedkomen.