Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Zo schrijf je het beste

Onze wereld is tegenwoordig behoorlijk digitaal. De meeste van ons hebben waarschijnlijk wel een mobiele telefoon, laptop of tablet. Toch blijft nog altijd het schrijven met pen en papier populair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrijven van een notitie, kaart of boodschappenlijstje. En soms hebben mensen op het werk of studenten gewoon de voorkeur voor schrijven met een pen in plaats van typen op een laptop. Een bijkomend voordeel van een pen is dat je ook kunt kiezen voor graveren pen. Hoe dan ook, een pen is nog steeds veel in gebruik. Waar mensen vroeger veel met een vulpen schreven, is vandaag de dag een balpen één van de meest populaire pennen. Echter blijft het daar niet bij; er zijn nog veel meer soorten manieren om te schrijven. 

Een balpen is de populairste pen

Een balpen is een type pen waarbij zich aan de binnenkant een inktreservoir bevindt. Aan de voorkant van de balpen zit een soort metalen balletje. Via dit balletje wordt inkt aangevoerd naar de punt van de pen en komt het op het papier terecht. Tegenwoordig zijn balpennen naast blauw en zwart ook in andere kleuren verkrijgbaar, zoals rood, groen of oranje. Het voordeel van een balpen is dat de inkt van een balpen niet vlekt. Daarnaast gaat een balpen lang mee, in het geval je de pen na gebruik goed afsluit. Een balpen is in verschillende merken te verkrijgen. Zo kun je online een luxe Parker pen bestellen. Ook kun je een balpen laten graveren. Een voorbeeld hiervan is een Cross pen met naam

De vulpen is een klassieke pen

Een ander soort pen is de vulpen. In de vulpen zit een reservoir waar inkt in opgeslagen zit. Meestal is deze inkt op waterbasis. De gebruiker van de pen kan de inkt aanvullen met vullingen. Op een vulpen zit een metalen punt, welke afhankelijk van het schrijfdoel verschillende vormen kan hebben. Het voordeel van een vulpen is dat deze levenslang meegaat. Daarnaast zit een vulpen er ook nog eens heel mooi en stijlvol uit. Een nadeel van een vulpen is dat deze tijdens het schrijven kan gaan lekken. Daarom is een vulpen niet geschikt voor het schrijven van langere teksten. Een goed merk onder de vulpennen is Montblanc. De eerste Montblanc pennen waren namelijk vulpennen, waar het merk bekend mee is geworden. 

Met een fineliner kun je fijn schrijven

Een fineliner wordt ook wel een fijnschrijver genoemd. Een fineliner is vooral populair op school. Deze pen is vooral zo geliefd omdat hij fijn in gebruik is. Daarnaast schrijft deze pen soort ook letterlijk fijn: Het is namelijk eigenlijk een viltstift die net zo dun schrijft als een balpen. Een fineliner kan verder gebruikt worden om te tekenen. Omdat de prijs laag is, is deze pen ook populair onder studenten. 

Schrijven met potlood

In plaats van een pen kun je er ook voor kiezen om met potlood te schrijven. Het grote voordeel ligt voor de hand: Alles wat je met potlood schrijft kan namelijk ook weer uitgegumd worden. Daarom is een potlood geschikt om dingen op te schrijven die je mogelijk nog wilt verbeteren of aanpassen. Ook voor studenten die een technische studie doen en veel berekeningen maken, is een potlood erg geschikt.