Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

De werkplek verbeteren met zakelijk glasvezel

Je wilt dat je werknemers de best mogelijke werkplek hebben. Ergonomische bureaus, verstelbare stoelen, gezond eten, eventueel sportfaciliteiten en natuurlijk razendsnel internet om alle werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Dit is als ondernemer best wat, maar met al een paar kleine aanpassingen kom je een heel eind. Hoe je dat doet, lees je in onderstaande blog.

Razendsnel internet

Zakelijk glasvezel internet is de nieuwe en toekomstgerichte manier van internet gebruiken. Glasvezelinternet is sneller dan ”normaal” internet: je zult er dus veel voordelen aan beleven. Zo ervaar je geen haperende beeldschermen als je een videocall moet doen, hoef je niet lang te wachten om iets te downloaden op de pc en kun je gemakkelijker en sneller met elkaar communiceren online. Ook heb je geen last van tragere internetverbinding als meerdere mensen tegelijk bezig zijn; het internet wordt gelijk verdeeld over alle gebruikers. Zo hoeft de één zijn werkzaamheden niet langzamer uit te voeren wegens een slechte verbinding!

Ergonomische bureaus

Niet alleen goed internet verbetert de werkplek, maar ook vele andere aspecten. Bijvoorbeeld het type bureaus. Het is geen onbekend probleem dat mensen op een gegeven moment last krijgen van rug- en nekklachten of pijn aan de schouders, armen en polsen. Dit komt doordat ze niet op de juiste manier achter hun bureau zitten. In het ergste val hebben deze werknemers er zoveel last van dat ze niet meer kunnen werken en uitvallen: dit wil je natuurlijk voorkomen! Kies daarom voor ergonomische bureaus en stoelen die verstelbaar zijn. Zo zit iedereen goed achter zijn bureau, voorkom je klachten en kan iedereen efficiënt zijn werk doen.

Fruit

We weten allemaal dat fruit goed voor ons is. Waarom zouden we dit dan op de werkvloer laten liggen? Spoor je personeel aan om goed en gezond te eten op kantoor. Leg bijvoorbeeld een bak met fruit neer, moedig ze aan om tijdens de pauze te wandelen of geef bijvoorbeeld korting op een sportabonnement. Het uiteindelijk doel is om gezonde werknemers te hebben die goed hun werkzaamheden uit kunnen voeren die niet snel uitvallen, dus bij actieve werknemers hebben beide partijen baat!

Wil je meer weten over hoe je zakelijk glasvezel kunt gebruiken? Meer info vind je hier!