Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Met kartonnen snackverpakkingen werken? gebruik gecertificeerd materiaal

kartonnen snackverpakkingen

Voor tal van producten geldt karton als het ideale materiaal om als verpakking te dienen. Ook voor snacks geldt dit kennelijk, want bij enorm veel cafetaria’s, bakkers en lunchrooms krijg je tegenwoordig je snacks in kartonnen snackverpakkingen mee naar huis. Natuurlijk is karton vrij goedkoop en handig in gebruik, maar de opmars van karton heeft waarschijnlijk toch vooral te maken met redenen die we in de milieusferen moeten zoeken. Zaak was en is namelijk om het gebruik van plastic terug te dringen. Karton is dan een ideaal alternatief, want voor het milieu is dit heel wat minder belastend. Wel is het goed je te beseffen dat ook karton in potentie slecht voor het milieu kan zijn. Om te bevorderen dat karton geen impact op het milieu heeft is het dus belangrijk erop toe te zien dat je altijd karton koopt en gebruikt met het FSC-certificaat. Lees verder om meer te leren over dit certificaat. Waarom het BRC-keurmerk ook belangrijk is, lees je verderop in dit artikel.

kartonnen snackverpakkingen

Het FSC-keurmerk

Het FSC-keurmerk is een keurmerk dat aan alle papieren en kartonnen producten kan worden toegekend. Een organisatie kan dit keurmerk verdienen door alleen papier en karton in te kopen dat op een verantwoorde manier tot stand is gekomen. Daarvoor moet het afkomstig zijn uit een bos dat op een verantwoorde manier is geplant, aangelegd, beheerd en gekapt. Zonder onoorbare praktijken en met zo min mogelijk milieu-impact dus!

Het BRC-certificaat

Het BRC-keurmerk is louter belangrijk als je verpakkingen gebruikt om levensmiddelen in aan te bieden. Daarom behoren snackverpakkingen eigenlijk altijd dit keurmerk te hebben. Dit keurmerk garandeert namelijk dat de gebruikte verpakking geen stoffen bevat die de voedselveiligheid in gevaar kan brengen. Het produceren van deze verpakking is bovendien op een geheel hygiënische wijze verlopen.