Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Wat voor soort lasdraad heb je nodig?

Lasdraad

Wanneer je op zoek bent naar lasdraad zal je erachter komen dat er verschillende diameters en soorten lasdraad zijn, voordat je een soort kies dien je rekening te houden met de kwaliteit, de diameter en het materiaal. Vind je het lastig om de goede soort lasdraad te kiezen, proberen we uit te leggen welke soorten er zijn en nog belangrijker waarvoor ze geschikt zijn. De diameter van het draad om te lassen heeft ook invloed op je werk, een ding is zeker en dat is dat de draad onmisbaar is bij het booglassen. Door de draad te gebruiken kun je namelijk twee elementen aan elkaar verbinden. 

Lasdraad

De diameters 

Lasdraad is verkrijgbaar in verschillende diameters, vaak wordt er een diameter gebruikt die ligt tussen de 0,6 mm en  4.0 mm. Het is natuurlijk afhankelijk van het materiaal wat je wilt lassen, en de stroom die je daarbij gebruikt welke diameter je nodig hebt. Je kunt de regel aanhouden hoe dikker de lasdraad is hoe meer stroom je erbij kunt gebruiken, bij het lassen van een zeer dunne plaat heb je een kleinere diameter nodig en minder stroom. Voor het lassen van bijvoorbeeld aluminium heb je draad nodig van aluminium om te lassen, je hebt voor aluminium twee soorten legeringen. Aluminium magnesium en aluminium silicium, met ieder andere eigenschappen.

Roestvrij staal

Voor het lassen van RVS heb je RVS lasdraad nodig, ook hier zijn er diverse legeringen die je kunt gebruiken. Voor elke toepassing is er een andere legering beschikbaar, sommige legeringen worden gebruikt bij het oplassen van een tussenlaag. Bij MIG lassen gebruikt men veel verkoperd staal lasdraad, dit draad heeft als eigenschap dat het de stroom goed overbrengt tijdens het lassen. Op de website van lastechniekrijnmond.nl kun je verschillende soorten lasdraden kiezen om professioneel te kunnen lassen.