Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Responsive websites, tegenwoordig van cruciaal belang

Wanneer je vandaag de dag een nieuwe website laat ontwikkelen voor jouw bedrijf of winkel is het van belang om de nodige aandacht te besteden aan verschillende zaken. Om te beginnen is er bijvoorbeeld het responsive karakter waar websites tegenwoordig over dienen te beschikken. De keuze voor responsive websites is in het bijzonder van belang omdat de manier waarop we vandaag de dag gebruikmaken van het internet niet meer kan worden vergeleken met in het verleden. Werd er in het verleden zo goed als uitsluitend gebruikgemaakt van de laptop of computer om websites mee te bekijken? Dan is dat vandaag de dag natuurlijk helemaal anders. 

Wat zijn responsive websites eigenlijk?

Het is natuurlijk best mogelijk dat je op deze pagina terechtkomt en niet helemaal precies weet wat responsive websites nu precies zijn. Het gaat hierbij om websites die zoals de naam reeds laat vermoeden beschikken over een design dat responsive is. Dit betekent dat ze zich automatisch aanpassen aan de omstandigheden waarin de website wordt weergegeven. Meer specifiek wordt er vooral gekeken naar het formaat en de resolutie van het beeldscherm waar gebruik van wordt gemaakt. Moest je vroeger nog haast eindeloos heen en weer vegen over het scherm van je tablet of smartphone om de website goed weer te kunnen geven is dat op vandaag zeker niet meer het geval. 

Wat maakt ze zo belangrijk?

Bovenstaande geeft het natuurlijk eigenlijk al een beetje aan. De keuze voor het gebruik van responsive websites zorgt er in de praktijk voor dat je altijd in de meest optimale omstandigheden gebruik kan maken van een website. Of je daarbij nu gebruik maakt van een laptop, een PC of een smartphone of tablet maakt geen enkel verschil. Het responsive karakter van de website zorgt ervoor dat het design altijd wordt aangepast aan het scherm waarop ze wordt bekeken. 

Bovenstaande is ontzettend belangrijk. Niet alleen zorgt het gebruik van responsive websites ervoor dat je een aanzienlijk betere gebruiksvriendelijkheid kan realiseren, bovendien zal je in de praktijk ook nog eens tot de vaststelling komen dat partijen zoals met name Google dit absoluut weten te waarderen. Een echt optimaal gebruiksvriendelijk design gebruiken zorgt er dan ook in de praktijk voor dat je mogelijks aanzienlijk betere posities in de zoekresultaten kan ambiëren. Het spreekt voor zich dat ook dit in een hoog concurrentiële markt absoluut geen overbodige luxe is, integendeel. 

Vandaag de dag eigenlijk gewoon een absolute must

Er is een tijd geweest waarin we nog konden stellen dat responsive websites een keuze waren welke kon worden gemaakt. Op vandaag is dat eigenlijk niet langer het geval. Je bent als bedrijf dan ook helemaal niet goed bezig wanneer je er in de praktijk niet voor kiest om gebruik te maken van een responsive design, integendeel. Wil je er dus met andere woorden voor de volle honderd procent zeker van kunnen zijn dat je kan rekenen op een optimaal gebruiksgemak voor wat jouw website of webwinkel betreft? Dan zal de keuze voor een responsive design beslist al snel zijn gemaakt.