Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Tips om je positie in Google te verhogen

hoe kom ik bovenaan bij google

Misschien stel je je zelf wel eens de vraag: ‘Hoe kom ik bovenaan Google?’ Helaas is er niet één simpele truc die je direct helpt aan een eerste plek in Google, behalve het toepassen van SEA natuurlijk. Maar je kunt wel zelf een aantal dingen doen om hoger in de zoekresultaten te komen. In dit artikel geven wij je tips.

Tip 1: Verbeter je website snelheid

hoe kom ik bovenaan bij google

Google vindt het belangrijk dat haar gebruikers een goede gebruikerservaring hebben. Een trage laadtijd verlaagt de gebruikerservaring van jouw website. Zeker nu mobiel zoeken steeds populairder wordt is het belangrijk dat websites snel zijn. Dit is dan ook een belangrijke ranking factor voor Google. Bezoek daarom Google Pagespeed om je website snelheid te checken en verbeter je snelheid aan de hand van de aanbevelingen die je hier ziet.

Tip 2: Gebruik lange zoektermen

Het wordt steeds belangrijker om lange zoektermen in te zetten. Voice search wordt namelijk populairder, waardoor steeds meer mensen op vragen of volledige zinnen zoeken. Als je goed vindbaar wilt zijn en blijven in Google, is het daarom belangrijk om je meer te richten op lange zoektermen. Kies vragen en volledige zinnen uit die bij de pagina passen en verwerkt ze in de tekst.

hoe kom ik bovenaan bij google

Tip 3: Schrijf gastblogs

Het schrijven van gastblogs voor andere websites in jouw branche levert je relevante backlinks op van hoge kwaliteit. Maar gastbloggen heeft nog een voordeel! Je verbetert hiermee online autoriteit, waardoor Google jouw website ook weer hoger waardeert.