Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Vloerlamp

Een vloerlamp zorgt voor een mooi sfeerlicht waardoor de hoek in je kamer lekker knus wordt. Naast dat een vloerlamp erg mooi staat in je huis is een vloerlamp ook functioneel. Stel je voor dat je ’s avonds nog lekker een boek op de bank wil lezen. Zonder lamp gaat dit een beetje lastig en daarom is de vloerlamp hier ideaal voor. Ook als je bijvoorbeeld ’s ochtends de krant wil lezen. Vooral op de winter ochtenden is het nog erg donker. Een goede lamp is dan cruciaal en wat is er mooier dan een leuke vloerlamp.

Plaatsing vloerlamp

Een goede plek vinden voor je vloerlamp hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Veel mensen denken altijd dat een vloerlamp best veel ruimte inneemt door de grote voet en de omvang van de lamp soms. Dit is niet helemaal waar. Het klopt dat de vloerlamp meer ruimte inneemt dan andere lampen maar het gaat hier vooral om een goede plaatsing. Meestal zet je een vloerlamp niet midden in de kamer neer. Je zet een vloerlamp bijna altijd in de hoek van een kamer. De hoek van deze kamer is meestal een zogenoemde ‘dode hoek’. In deze hoek staat normaal niks, dus deze kan prima opgevuld worden met een lamp want je gebruikt de ruimte toch niet. Welke hoek je in huis gebruikt is helemaal aan jezelf.

Stijlen vloerlamp

Nu je weet waar je hem gaat neerzetten zal je nog de stijl moeten uitkiezen. Gelukkig zijn er enorm veel stijlen en is de keuze enorm. Wat in veel gevallen goed staat is de industriële stijl. Ook al heeft de rest van je huis een andere stijl. Door de neutrale kleuren van deze stijl kun je hem altijd wel kwijt in je huis. Er zijn natuurlijk ook veel andere stijlen waar je uit kan kiezen zoals retro, Scandinavisch, modern etc.