Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

3 voordelen van factoring

Veel opstartende bedrijven kunnen mogelijk moeten hebben met debiteurenfinanciering, of financiering in het algemeen. Gelukkig is hiervoor factoring uitgevonden, wat de last of stress over dit soort financiering uit uw handen kan nemen. De factoringmaatschappij zorgt ervoor dat jouw facturen betaald worden zodat jij er niet langer op hoeft te wachten, en neemt zelf contact op met jouw debiteur zodat je dat ook zelf niet hoeft te doen. Veel ZZP’ers hebben namelijk al genoeg aan hun hoofd als ze een heel bedrijf aan het runnen zijn, en kunnen dus niet extra zorgen over financiën erbij hebben. Factoring maakt dit alles een heel stuk makkelijker, en dat allemaal tegenover een schappelijke prijs.

Factoring voor het ZZP

Maar hoe zit het nou als ZZP’er? Je herkent het probleem misschien wel. Opdrachtgevers hebben vaak ruime betaaltermijnen en laten lang op zich wachten als het om betalingen gaat omdat je liquiditeit het soms laat afweten. Hierdoor moet je soms lang op je betalingen wachten wat stress oplevert die je zeker niet kan gebruiken. Voor dit probleem is factoring de perfecte oplossing. Je betaalt namelijk per factuur dus als er geen facturen worden verzonden, hoef je ook niet door te betalen. Dat zorgt immers juist voor meer financiële zorgen, wat factoringmaatschappijen juist tegen proberen te gaan.

Waarom factoring?

Als ZZP’er is geld een erg belangrijke zaak. Je moet immers nu inkomsten hebben en niet bijvoorbeeld pas volgende week, omdat je compleet van jezelf afhankelijk bent. Als factoringmaatschappij wordt er gekeken naar de financiële gezondheid van de bedrijven waar je meer samenwerkt zodat er via die weg ervoor gezorgd kan worden dat jij uiteindelijk toch nog je welverdiende inkomsten krijgt, in plaats van er nog een maand op te moeten wachten. Door een factoringmaatschappij in te schakelen hoef je alle vervelende mailtjes en telefoontjes niet zelf te plegen, wat waarschijnlijk ook weer een extra last van je schouders is. Wil je meer informatie over hoe factoring in zijn werk gaat bij verschillende soorten bedrijven en wat nou precies alle voordelen zijn? Dan kan je op de website van The Blue Factor kijken, waar meer uitgebreide informatie te vinden is.