Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Het belang van backlinks

financiering zakelijke

Als je op Google op zoek gaat naar een bepaald onderwerp, kom je tal van pagina’s tegen. Het is hoogstwaarschijnlijk dat je meestal kiest voor een van de pagina’s op de eerste pagina van Google, en soms ook nog wel op de tweede. Je zult zeker geen 23 pagina’s afgaan voor je een website aanklikt. Dat is dan ook de reden dat websitebouwers of bedrijven en ook particulieren er graag voor willen zorgen dat ze met hun website op de eerste pagina’s van zoekmachine Google terechtkomen. Dit noem je ook wel ‘hoger in de ranking van Google komen’. Maar hoe doe je dat? Backlinking is hier een oplossing in.

Wat is backlinking?

Door middel van een netwerk aan links zorg je ervoor dat je website gevonden wordt. Als bijvoorbeeld de ene website jouw website aanbeveelt, zal dit alleen maar goed zijn voor je ranking in Google. Wanneer er meerdere websites verwijzen naar jouw website, zal dit alleen nog maar beter zijn. Bij backlinking is er sprake van verschillende (betrouwbare) websites die verwijzen naar jouw website. Dit vindt Google alleen maar interessant. Google ziet het graag dat er bekendere websites verwijzen naar jouw website omdat het dan zal zien dat jouw website ook een betrouwbare website is.

Natuurlijk kan het zijn dat niet elke website even betrouwbaar is. Dit betekent dus dat Google het helemaal niet interessant vindt als elke willekeurige website doorverwijst naar jouw website. Zo kan er worden gedacht dat jouw website ook niet betrouwbaar is. Daarom is het aan te raden om altijd te kijken naar wat de backlink trends zijn en een backlink altijd te controleren met een backlink checker. Vooral wanneer je een nieuwe in je lijst ziet staan, kun je het beste de backlink controleren. Maak voor jezelf een duidelijk netwerk en controleer de websites die naar jouw website verwijzen.