Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Investeren in bitcoin futures

investeren in bitcoin futures

Nu de crypto markt steeds volwassener wordt, zien we ook enkele beleggingsinstrumenten uit de financiële wereld opduiken in de crypto wereld. Een daarvan zijn futures, zoals de bitcoin futures. Wat zijn futures precies en is het interessant om er in te beleggen?

Wat is investeren in Bitcoin futures?

Net als bij aandelen- of grondstoffenfutures, stellen bitcoin-futures beleggers in staat te speculeren over de toekomstige prijs van Bitcoin. Beleggers kunnen kiezen uit verschillende locaties om maandelijkse bitcoin-futures te verhandelen. Sommige zijn gereguleerd; anderen niet. Bitcoin staat bekend om zijn volatiele prijsschommelingen, wat een investering in bitcoin-futures riskant maakt. Heb je een sterk geloof dat Bitcoin in de toekomst veel meer, of juist veel minder waard zal worden, dan zijn bitcoin futures interessant. Je kan dan speculeren op een koersstijging, of juist een koersdaling van bitcoin.

investeren in bitcoin futures
Bron: pix4free.com

Uitbetaling in contante waarde

Bitcoin-futures stellen beleggers in staat om te beleggen in Bitcoin zonder deze cryptocurrency te hoeven aanhouden. Wat dat betreft kan je ze vergelijken met een futures-contract voor grondstoffen, of aandelen. Je kan ermee namelijk speculeren over de toekomstige prijs van bitcoins, zonder ze aan te hoeven houden. Meestal verloopt dit via contante afwikkeling. Dat wil zeggen dat de belegger geen bitcoins, maar de geldwaarde van de bitcoin krijgt bij de afwikkeling. Op deze, en andere manieren worden cryptovaluta zoals de bitcoin steeds meer geïntegreerd in het bestaande financiële systeem. We zien hier een duidelijke trend naar het meer mainstream worden van crypto.

Investeren in bitcoin futures, hoe doe je dat?

Er zijn in de wereld meerdere aanbieders van deze financiële derivaten. Onder andere in de VS zijn er meerdere aanbieders van bitcoin futures. In het artikel investeren in bitcoin futures vind je alles over dit onderwerp. Wil je meer weten over financiële instrumenten als futures, beleggen in het algemeen, crypto’s en de financiële wereld? Voeg dan snel Bankr aan je Favorieten toe, want daar kan je antwoord op bijna alle financiële vragen vinden.